Khamis, 2 Julai 2009

Koleksi Bunga Ros Hitam

Pinggan bujur ni beli kat kedai apek di kuala lumpur...masa tu dah tinggal 3 biji..tapi yang elok cuma 2 biji..cepat-cepatlah akak tangkap..nanti terlepas.

Ros bunga hitam rasanya (kalau salah tolong bagitau ye otai pinggan lama)..pinggan ni tak besar macam pinggan bujur nasi tambah...kat kedai selalunya saiz mcm ni mereka hidangkan lauk..

Chop dia semestinya dari negara china..

Yang pulak piring kueh ...saiz dalam 7 inci..akak ada 8 biji..sape nak barter bolehlah...beli kat kedai yang sama.

bunga ros hitam dari dekat..bila di belek sama aje bentuknya dengan pinggan bujur.

Yang ni pinggan makan ... adik akak bagi 2 biji.

memang tak sama design dia..tang daun dan bunga..pastu ada macam warna tambahan kat bunga ni...buat kat kilang lain kot..ni aje koleksi bunga ros hitam...nanti cari lagi.

7 ulasan:

~Yatt~ berkata...

salam k.ina..wahhhh..dah bertambah koleksi akak..betul tu..ros itam ler tu..hehe..yang pic last tu memang lain skit..saya ada teko bunga tu 2 jenis..satu cam bunga kat atas..satu lagi cam bunga kat bawah tu..kalau dibelek2 mmg lain skit..

kak ina kl berkata...

salam yatt..nasibbaiklah betul...nak dapat satu set tu lama tau..tak apalah..pelan-pelan..

kenapalah bunga dia lain-lain..tak tahulah..

FdausAmad berkata...

Gua nak jemput lu dtg makan kenduri kat blog gua..Folo baca doa skali pun takpa..

rimanilzah berkata...

lama menyepi? tiket wayang masih ada. e-mel saya sekali lagi di rimanilzah@yahoo.com

DaliaLiyana berkata...

mama dalia pun suka simpan benda2 lame....ade sentimental value katanye...ahaks...

kak ina kl berkata...

salam Fdaus..tq sudi dtg sini..akak dah jenguk rumah kamu..

salam rimannilzah..akak dah email alamat ..tq sudi ingatkan akak..

salam dalialiyana..memang betul jadi sentimental valuelah bila simpan barang lama ni..tq sudi jengah blog ni..

蚵仔麵線Jeff berkata...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社