Selasa, 21 Julai 2009

Mangkuk putih dan piring dumex

Beli kat kedai di kuala lumpur...tertarik tenguk mangkuk warna putih ni..tak tahulah lama ke idak?
Suka tenguk rim mas keliling mangkuk dan kat dalam....

Akak perasan akak ada lagi koleksi pinggan dumex ni...tapi bila selongkar cuma ada piring kecik ni......pasal dulu anak-anak akak 3 orang tu minum susu demex aje...tak mampu nak beli susu yang mahal...sebab masa tu gaji suami akak kecik aje..

Dulu masa beli susu ni ada disertakan kupon untuk tebus pinggan ni...oleh sebab masa tu anak satu, dua dan tiga rapat dan minum susu yang sama..jadi adalah kupon yang boleh di tukar...
nostalgia betul tenguk lambang susu ni...teringat macam mana mereka hisap susu botol .tak apalah walaupun ada 2 biji ...boleh jadi kenangan untuk anak-anak akak..


Terpaksa bagi susu botol chop dumex...sebab dah pregnantkan yana....alahai sekejap aje firdaus breast feeding...kesiankan...nak tahu cerita selanjutnya..gilah kat blog lagi satu. Parah jugaklah masa ni sebab 2 orang menyusu susu dumex...tak apa...orang cakap dah tanggung jawab...susah-susah pun kena jugak bagi makan dan minum dan pendidikan kepada anak-anak...

alamak terlebih sudah...

3 ulasan:

Fitri Osman berkata...

Salam akak..minggu ni atau minggu depan saya pi korek barang..ada set cawan/piring kedai kopi lama2 yg akan dibeli.Kalau dpt harga bonus saya beli..Dumex tu brg old skool kak..Kalau kat KL harganye menjadi2 tak masuk akai..pikir untung sendiri je..kesian collector yg baru2..

kak ina kl berkata...

salam jugak fitri..klu korek tu jumpa yang best juallah kat akak ye..

~Yatt~ berkata...

k.ina..wallllahh...akak muda2 cun melecun!!tomey!