Sabtu, 18 Julai 2009

Dah Dapat Ex Change Gift Tapi ???????????

Akhirnya sampai juga gift dari casa...minggu lepas dia call tanya dah dapat ke belum? Akak kat jay bee masa tu...jadi akak tak tahulah ada ke idak...

Tapi sayang ada yang pecah...nak buat camna kan...cuma satu aje yang terselamat..yang lain tak boleh diselamatkan lagi......sorrylah casa..tak boleh salahkan kamu..salahkan posmen yang biul tu....hairan akak dia hantar surat kata tak jumpa rumah bila nak hantar benda ni....tapi hantar surat boleh sampai kat rumah pulak...sebenarnya posmen tu malas....menyampassss

Tak apalah...at least ada 1 yang terselamat. Akak pun tak collection gelas lagi. Anak akak ambil kat pejabat pos sentul...tak kisah..pasal pejabat pos tak jauh dari rumah akak..

Cawan ni dua-dua tangkai dia dah terlerai...tapi jangan risau..

Suami akak kesian tenguk muka akak yang keciwa...dia tolong gamkan balik...terima suami ku..

Nasib baiklah pinggan cawan ni tak ada apa-apa kecacatan.

Yang paling cun teko ni...memang mengancam..akak sukalah dengan pemberian kamu ni...

Sebelum

Selepas

Terima kasih pada pihak penganjur MrsNor.....dan terima kasih bebanyak buat Casa di Muar, Johor....

11 ulasan:

MrsNor berkata...

Salam kakina
alahai sayangnya pecah jadinya.. sib baik teko cantik tu dapat diselamatkan..

Mat Gebu berkata...

salam kak ina..tu lah yang nyampah kan dgn pos mesia nie..saya pun pernah juga terima parcel dari UK...depa bungkus elok sangat, sampai kat kita pecah kak, benda tu..demi mengenangkan hadiah orang jauh, saya cantumkan sikit2 (benda kaca, bukan tembikar)...ada saya simpan...mcm aku nak lipat 14 je org pos tu...geramm!!!!!

~Yatt~ berkata...

salam k.ina..sayangnya..sib baik teko hijau yg sama ngan n3 saya semalam selamat..banyak2 bersabar le akak..

kak ina kl berkata...

salam nor..nasib baik tak semua pecah..kalaulah pecah...menangislah akak...

salam mat gebu..memang anginlah dgn pos malaysia ni..kat kotak dah tulis fragile pun dia orang boleh baling..koyak-koyak tau pembalut bungkusan ni...geram sungguh..rasa macam nak report/tunjuk dalam suratkhabar aje..sabar ajelah..

kak ina kl berkata...

salam yatt...tulah yang buat akak happy si teko tu masih elok lagi..kalau pecah jugak ..terpaksalah beli gam tampal..pasal orang bagi kan mestilah di hargai.

rimanilzah berkata...

alamak. sayang pacah badarai. nasib baik gelas pepsi-cola tu masih ok. saya suka gelas tu. nak tukar dg gelas2 klasik saya - saya boleh bagi enam biji untuk satu gelas pepsi itu.

kak ina kl berkata...

salam rimanilzah..orang dah kasi..sayang pulak nak jual..

casa'oma bakery a.k.a casaomaantique berkata...

salam..kak ina...memula saya baca n3 akak saya dah rasa camnak tercabut jantung rasa sesak nafas tu dah terasa..tp sib baik yg pecah tu ada byk lg dlm simpanan saya dan yg x pecah..memang yg saya sayang...dan saya memang berharap sangat elok sampai kat akak..Alhamdulillah..syukur.

umi_e berkata...

laaaaaaaaaaaa kesiannya kak ina... saya pun pernah alami benda camtu... sampai semuanya berderai :(

* apa nak kata... dah rezeki kit takat tu je...

SariSam berkata...

Salam..Alahai..Syg sangat ada yg pecah..Tapi takpe la..Ada yg dpt diselamatkan..Sabar ye..

kak ina kl berkata...

salam casa..alhamdulliah ada yang terselamat..kalau idak hancur luluh akak dibuatnya.

salam umi_e..dah di takdirkan begitu..terima ajelah..

salam sarisam..nasib baiklah teko tu terselamat..kalau idak..menangislah akak dibuatnya..