Sabtu, 21 Julai 2012

Resepi Biskut Dahlia


Tahun lepas pun ada jugak buat biskut ala-ala dahlia ni..tapi ikut resepi lain..akak buat lagi tahun ni sebab imran  dan ira pun suka biskut ni...kali ni akak gunakan pulak  resepi alongroz mak kepada baby liana (kebetulan sama pulak nama hujung dengan nama anak akak...tersedak agaknya dia kat sana) 

Senang aje nak buat biskut...main pancit-pancit..buat pun sekejap aje..terima kasih ye alongroz..akak c & p ye..tapi omputih punya bahasa da....takkan nak translate..

INGREDIENTS:
300g Butter
160g Icing Sugar
2 Egg Yolks
1 tsp Vanilla Essence
240g Flour*
100g Cornflour*
160g Custard Flour* (*mix)
Red Cherries for deco-akak tukar ke coklat chip sebab tak ada stok ceri..lagipun tak sukerlah potong ceri kecik-kecik..tang melekit tu yang malas..

METHOD:
1. Beat butter & sugar until white.
Add in egg yolk & vanilla essence & beat until fluffy.
Mix in flour mixture.
2. Press with Dahlia pump onto a greased baking tray.
Bake at 160C for 15 minutes.

                                                           
Sebelum di bakar...biskut ni bila makan memang cair di mulut..tak payah lagi nak kunyah lagi    
   

1 ulasan:

mazjahada berkata...

Tq tq kongsi resipi. dah lama cari resipi yg melt in d mouth ni, selalu jumpa resipi jenis rangup jer