Rabu, 9 September 2009

Senduk Dan Sudu Lama

Salam Ramadhan buat semua....saje nak tunjuk balik pinggan dodol ni.... Bila di belek balik pinggan dodol yang akak punya dan dpt gift hari memang tak sama besar..
Akak punya kecil tapi yang dapat gift tu besar...
Design kat tengah pinggan pun tak sama...ni akak punya
Ni yang akak dapat...bezakan...
kat tepi pun tak sama..yang ni akak dapat....
yang ni akak punya...macam cacat aje design dia..lantaklah..
Nak tunjuk jugak pinggan dodol yang pecah..ashik terluper nak beli gam uhu..
kat belah kiri masih okey...kat belah kanan ada sompek sikit...
ni saje nak show lagi sekali
Yang ni pulak senduk tembaga lama dan sudu lama...mak yang bagi ni...
sape yang tak kenal dengan tonik chap gajah...tonik yang fofular masa mak akak muda..yang muda-muda mungkin tak kenal...yang baya akak kenal kot..
tak tahulah kenapa tonik ni dah tak ada lagi..hilang dari pasaran...nasib baiklah mak ada simpan sudu ni...dapatlah menjadi kenangan..

5 ulasan:

Ahmad Suhazli berkata...

bukan senang nak cari barang macam ni.cantik tul

Mama Vogue berkata...

Salam kak....Sudu tuh pun saya ada, beberapa bulan yg lepas saya amik kat umah nenek, ada beberapa batang tapi saya amik satu aje. Sudu tuh ada juga gelas dia berwarna oren jernih dgn tulisan gold.

umi_e berkata...

kak ina... arwah mak pun ada piring dodol tu dan sudu-garpu-senduk lauk/nasi dari tembaga tapi satu pun dah tak tinggal sebab adik saya dah 'let go' sbb dia tak tau kot barang2 tu bernilai... saya balik kg, tanya - dia kata semua barang lama dah tak ada! iskhx3

Tanya CMG - bak masih minum tonik cap gajah sampai lah ni :P

* saya ingat sangat kat tonik tu sebab arwah bapak saya minum gak hehehehe

MAK TEH berkata...

asalamualaikum kak ina,kenapa ya dipanggil piring dodol?MIL mak teh n abah ada byk ni.selalunya digunakan sebagai lapik mangkuk cuci tangan.

Along Lan berkata...

Sya ada .ada harga x