Selasa, 4 Ogos 2009

Teko Kangkung

Hasil tangkapan dah lama dah...baru nak show kat sini...tenguklah punya kotor teko ni..mula-mula tak ada penutup...suruh budak bangla tu cari..nasib baik jumpa..

Rasanya memang lama teko bunga kangkung ni...ada yang baru apek tu tunjuk..tapi bunga baru tak lawalah..kenan dengan yang ni jugak..

Walaupun tangkai dia ada sompek...akak rembat jugak...pasal berkenan dengan teko ni..

Pastu pergi pulak ke kedai yang lain..pasal kat kedai tu dah tak ada lagi stok barang lama..jumpa pulak cawan ni..tapi tak ada piring..angkat ajelah..

Yang ni pun baru jumpa....memang tak sama dengan design kat atas..yang ni dah basuh..lawalah sikit.

Tapi yang best teko yang ni penutup dia ada gambar bunga kangkung...

Walaupun tak sama saiz ...terpaksa ambik jugak...

Koleksi teko kangkung..yang baru akak collect..taklah banyak macam orang lain punya.

Teko yang ni pun akak rembat kat kedai yang sama..sama macam mat gebu punya..cawan dia tarak..

Chop dia....

10 ulasan:

MrsNor berkata...

salam kak ina
kalau tak cukup tempat nak simpan teko2 ni hantar KB iyer, sy tolong simpan hehehe

Angah berkata...

cawan kangkung tu rasanya mmg takde piring..cawan bujang kot..tapi kalau letak piring pun sempoi...

ABDUL AZIZ berkata...

akak beli kat mana barang ni?

~Yatt~ berkata...

betul tu kak ina...cawan tu cawan kopi..memang takde piring..memang nama dia cawan bujang..hehe..

Watierman berkata...

Mesti besar rumah Akak..banyaknya koleksi...Watie tompang tengok jer...akak suka kita pun suka hihihi!

SariSam berkata...

Kalu da ada 6teko tu da kire banyak la..Takpe kumpul sikit2 lama2 makin banyak..

kak ina kl berkata...

salam nor..aisey..nak tolong simpan...ha..ha..ha..kamu punya dah melimpah ruah dah..patutnya kamu yang derma kat akak...ahakkk

salam angah..oooo cawan bujang ek..tq

salam abdul aziz..beli kat pasar di kuala lumpur aje..tak gi jejauh pun..

kak ina kl berkata...

salam yatt..terima kasihlah bagi info pasal cawan bujang ni...akak memang tak tahu...

salam watie..rumah besar????ishhh idaklah..mana ada duit nak rumah besar..kat kay ell ni mahal tau..masuk aje dalam gerobok..ha..ha..ha..

kak ina kl berkata...

salam sarisam..memang betul..kumpul sikit demi sikit..pastu pening nak simpan kat mana..

Button Planet berkata...

Kak Ina, saya ni baru nak berkenalan dgn pinggan mangkuk warisan lama ini...bestnya tgk you all dah ada mcm2...minggu lepas saya gi carboot sale kat stadium Shah Alam tu..dapatlah tangkap satu teko bunga padi...bestnya...bila baca blog you all semua...baru tahu teko bunga padi tu susah nak dapat...tu kira rezeki sayalah...hehehe...pastu tgk jual kat internet ni mmg mahal ya...

hurm...tgh dok mencari anak2 dia pulak...

Azzah
Shah Alam