Bahan A
- 850gm tepung high protein
- 11g instant yeast( 1 paket yis Mauripan)
- 10gm garam (1 camca teh)
- 600ml air masak suam
Bahan B
- 200gm tepung high protein
- 10gm garam (1 camca teh)
- 60gm susu tepung
- 125gm gula castor
- 2 biji telur saiz kecil
- 125gm shortening (atau majerin)
5. Terap menggunakan acuan donut dan rehatkan di atas dulang yang telah ditabur sedikit tepung supaya tidak melekat. Ni sebelum doh kembang.
5. Goreng di dalam minyak yang banyak dengan api sederhana besar hingga donut bertukar warna kuning kecoklatan.
6. Angkat dan toskan minyaknya. Boleh disalut gula castor atau topping lain mengikut selera.
Sedap di makan waktu petang, malam dan pagi.........memanglah lembut tapi mana nak sama dengan J'Co kan....mereka ada secret recipe.........
Tiada ulasan:
Catat Ulasan