Tauhu poket ni memang kegemaran keluarga akak...senang aje membuatnya. Resepi akak ambil dari my resepi dan sumbangan dari che'iza myr............mintak maaf ye kepada tuan punya resepi..akak modified sikit ikut selera akak...jangan marah ye che'iza.....
Bahan-Bahan
Bahan-Bahan
- 5 keping tauhu
- 50gm isi udang di cincang halus
- 1/2 biji bawang besar di cincang halus
- 1 inci lobak merah di racik halus
- 2 sudu besar telur (1/2 biji telur)
- 1 sudu besar tepung jagung
- 1/2 sudu kecil pati ikan bilis (yang sedap maggi punya)
- sedikit garam
- 1/2 sudu kecil lada hitam (ni akak tambah sendiri)
- 1 sudu makan daun sup dan daun bawang (pun tambah sendiri)
- 1/2 sudu teh lada sulah (tambah jugak)
Cara-cara
- Tauhu di potong dua..akak potong bentuk tiga segi...
- Korek isi tauhu macam nak buat tauhu sumbat..jangan di buang isinya..
- Hancurkan lebihan tauhu ni dan campur bersama semua bahan lain diatas.
- Masukkan campuran tadi ke dalam tauhu.
- Setelah itu bolehlah di goreng...sedap di makan panas-panas..
- Hidangkan dengan sos cili...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan