Isnin, 22 Jun 2009

Pinggan Bunga Kekwa Merah

Orang ada banyak collection bunga kekwa ni...akak cuma ada satu aje..itu pun mak yang bagi...jadilah..daripada tak ada..lepas ni kena cari lagi...

Bunga kekwa merah ni memang cantik...pinggan ni ada chop kat belakang dia..tapi tak dapat ambiklah pulak...anak akak bawak kamera ke kolej dia..

Yang ni tak tahulah bunga apa..jumpa jugak kat kedai di kuala lumpur...tak banyak ....ada 1 piring dan 1 pinggan aje.


6 ulasan:

~Yatt~ berkata...

salam k.ina..hehe..saya pun bukan pandai sgt..yg pinggan last tu bunga merah yang diapit oleh dua bunga kecik biru macam bunga peonies gak..tapi yang musykilnya bunga yg kaler sedikit purple tu cam morning glory pun ada gak..hehe.. bercampur2..apa kata cik mat pulak??

Fitri Osman berkata...

salam..byk pinggan lama yek..mana dapat? Kat kpg saya ada byk mcm tu, semua mak saya punya..Dulu mak saya dah offer suruh jage tapi memandangkan umah saya kecik, tak de tempat nak letak. Tunggu le bila dah ada umah besar nanti..Habis satu bilik jadi muzium nanti..haaah..haa..

Fitri Osman berkata...

awak kata dompet semakin kempis..sometimes ada org memang kempis bila layan brg2 lama atau antik..tapi bila dah gila benda2 mcm ni duit dah tak kira dah brape nilai asalkan dapat..bagi saya tak kot sbb boleh buat duit lagi kalo pandai korek barang2 lama ni..kena pandai le kat mana nak cari, jgn beli kat seller brg lama, harga memang dasyat..

Fitri Osman berkata...

kalo nk dpt murah dr seller pun kena ada brg lain utk di trade..maybe boleh kasi murah skit atau silap2 tak kuar duit langsung..alhamdulillah kebanyakan koleksi saya tak byk kuar duit,dpt dr seller pun harga tak sangka, pastu byk sendiri yg korek brg2 lama..( cari sendiri la..brg mcm saya ni org tak pandang lagi tp ada nilai nostalgik )

kak ina kl berkata...

salam yatt..tulah pantang apek tu kata barang lama..terus sambar..tak tahu bunga apa pun..tunggu cik mat komen dia tak komenlah pulak...

salam fitri..kalau kamu tak nak bagilah akak ataupun jual aje murah-murah..

Fitri Osman berkata...

ok..nanti kalo ada info pasal port2 yg jual pinggan lama murah2 gila, saya info kat akak yek..Kalo pinggan dumex, parex layan tak?? tengah wusha ni utk wife saya..saya mahal2 sampai RM40 sepinggan saya tak beli..4 kupang, 5kupang, RM1, RM5 boleh la..Pernah dapat harga tu?? ada..kat kpg cina tg karang..kedai barang terpakai..