Tahun
lepas pun ada jugak buat biskut ala-ala dahlia ni..tapi ikut resepi
lain..akak buat lagi tahun ni sebab imran dan ira pun suka biskut
ni...kali ni akak gunakan pulak resepi alongroz
mak kepada baby liana (kebetulan sama pulak nama hujung dengan nama
anak akak...tersedak agaknya dia kat sana)
Senang aje nak buat biskut...main pancit-pancit..buat pun sekejap aje..terima kasih ye alongroz..akak c & p ye..tapi omputih punya bahasa da....takkan nak translate..
Senang aje nak buat biskut...main pancit-pancit..buat pun sekejap aje..terima kasih ye alongroz..akak c & p ye..tapi omputih punya bahasa da....takkan nak translate..
INGREDIENTS:
300g Butter
160g Icing Sugar
2 Egg Yolks
1 tsp Vanilla Essence
240g Flour*
100g Cornflour*
160g Custard Flour* (*mix)
Red Cherries for deco-akak tukar ke coklat chip sebab tak ada stok ceri..lagipun tak sukerlah potong ceri kecik-kecik..tang melekit tu yang malas..
METHOD:
1. Beat butter & sugar until white.
Add in egg yolk & vanilla essence & beat until fluffy.
Mix in flour mixture.
2. Press with Dahlia pump onto a greased baking tray.
Bake at 160C for 15 minutes.
Sebelum di bakar...biskut ni bila makan memang cair di mulut..tak payah lagi nak kunyah lagi
1 ulasan:
Tq tq kongsi resipi. dah lama cari resipi yg melt in d mouth ni, selalu jumpa resipi jenis rangup jer
Catat Ulasan